languages
menu

Vi la flor de Chasna - Nägin Chasna lille


Vana pärimuse kohaselt sattunud üks kastiillane Chasna külla ning näinud seal üht kaunist guantši naist. Hiljem oli ta öelnud sõpradele järgmised sõnad: «Vi la flor de Chasna» (tõlkes: «Nägin Chasna lille»). Väike linnake Chasna, mis tänapäeval kannab nime Vilaflor ja mida väisavad iga päev kümned turistidest pungil bussid, paikneb kõrgel mägede embuses ja on rajatud aastal 1530 kataloonia kaupmehe Pedro Soleri ja tema abikaasa Juana de Padilla poolt.

Ligi 2000 elanikuga Vilaflor meenutab pigem siiski küla kui linna, kus on aastasadade vältel muutunud nii mõndagi, kuid selle keskuses on tänaseni säilinud kauge ajalugu, millest jutustab meile saare üks esimestest kirikutest, mis kannab Vilafloris sündinud Kanaaride esimese pühaku Hermano Pedro nime - Iglesia de San Pedro Apostol. Vilaflor on ka paik, kus vanad traditsioonid on rohkem au see kui kuskil mujal Tenerifel. Ebatavaliseks teeb merepinnast 1400 meetri kõrgusel asuva külakese ka see, et tegu on Hispaanias kõrgemal paikneva üle 1000 elanikuga asustusega.

Alates 16.sajandist on Vilaflor olnud köitvaks paigaks ka teadlastele ja terviseturistidele, sest juba ammusest ajast on räägitud küla tervendavatest omadustest nii suurepäraste vaadete kui värske õhu tõttu. Vähetuntud pole ka Vilaflori nn. looduslikud skulptuurid, mida kutsutakse ka kuumaastikuks.

Vilaflori tuntakse saarel ka veinipiirkonnana ning see on koht, kuhu paljud saarlased tulevad nautima kuulsaid kohalikke kondiitritooteid, head sööki ning rahu-vaikust. Linnas on mitmeid tuntud restorane, mis pakuvad traditsioonilist kanaari kööki. Casa de Panta on üks neist, mille terrassil lisaks maitsva roa nautimisele saab imetleda kauneid vaateid, muuhulgas Las Cañadase kraatrile. Linna keskuses aga asub Sombrerito, mis on samaaegselt nii restoran kui elav muuseum. Vilaflorist välja sõites Granadillasse mineva tee ääres on esmapilgul tavaline restoran Asador de Chasna, mis pakub küll lihtsaid, kuid väga maitsvaid roogasid. Söögikohti võiks nimetada teisigi, kuid siinjuures tasub alati mäletada, et kohad, mis ei ole turistidest tulvil, on tihtilugu vaat, et parimad ning lisaks ka soodsamate hindadega.

Kohalike veinimeistritega tutvumiseks soovitame sisse põigata Alma de Trevejosesse, kus saate maitsta veine, juuste ning gofiot. Seal saate tutvust teha traditsiooniliste Tenerife koduloomadega nagu näiteks lühikese karvaga lambad ja kitsed ning saarel juba 2500 aastat kasvatatud kanaari must siga, keda juba Tenerife algasukad guantšid hindasid mitte ainult maitsva liha tõttu, vaid looma nahk sobis suurepäraselt kehakatete valmistamiseks.

Vilaflorist leiate ka ühe Tenerife suurimatest ja vanimatest mändidest - El Pino Gordo, mille kõrgus on 45,12 ümbermõõt 9,36 ja läbimõõt 3,16 meetrit.

Vilaflori linna külastamiseks on võimalus rentida auto, kuid kindlasti on lihtsaim moodus linna külastada osaledes Tenerife Kompassi korraldataval populaarsel eestikeelsel saaretuuril. Liinibussiühendus Vilafloriga pole just kõige tihedam.

1 / 5
2 / 5
3 / 5
4 / 5
5 / 5

Huvitavat

Huvitavat

Kinnisvara Tenerifel

Kliima

WhatsApp

 

 

 

 

galleryapart

© 2012-2023 TenerifeSiesta. All Rights Reserved.