languages
menu

Kolm kuningat saabuvad Los Cristianosesse


Algselt tähistati 6.jaanuaril Kristuse sünnipäeva. Pärast Kristuse sünnipäeva nihutamist jõuluajale sai sel päeval aga tavaks kolmekuningapäeva tähistamine. Viimaste sajanditeni ongi kolmekuningapäeva peetud enamikus Euroopa maades ja ka Eestis jõuluaja lõpuks, mil pühad toast välja pühitakse.

Kõikjale Hispaanias saabuvad 5. jaanuaril Idamaa targad Gaspar, Melchor ja Baltasar, keda tuntakse ka kolme kuningana, kes Kristuse taevatähe juhatuse peale leidsid. See on võrreldav meile tuntud jõuluvana tulekuga. Idamaa targad saabuvad salapäraselt ööpimeduses ning jagavad kingitusi. Veel tänapäeval on mitmes peres traditsiooniks, et vanemad koos lastega pakuvad pikast teekonnast väsinud külalistele ja nende kaamelitele toidupoolist, mis jäetakse ukse taha. Imelisel moel on see hommikuks kadunud, toast aga leitakse sinna salapäraselt ilmunud kingipakid.


Kolmekuningapäeva eelõhtul 5ndal jaanuaril toimuvad ka Los Cristianoses nagu kõikjal Hispaanias suured pidustused. Koos muinasjutulise saatjaskonnaga liiguvad kuningad Melchor, Gaspar ja Baltasar kaamelite seljas läbi linna. Sadamast keskväljakuni on tänavatele kogunenud kuningate kauaoodatud saabumist tervitav rahvas. Need, kes olid aasta jooksul head, said maiustusi, kes aga pahandust tegid, peavad leppima vaid söega!

Show




Loe veel: Jõulud ja aastavahetus Hispaanias.



Huvitavat

Huvitavat

Kinnisvara Tenerifel

Kliima

 

 

 

 

galleryapart

© 2012-2023 TenerifeSiesta. All Rights Reserved.